Frederiksværk Gymnasium og HF

Mediefag

Medierne er en vigtig del af det moderne menneskes liv. Via medierne får vi viden, inspiration og underholdning stort set lige meget hvem vi er, og hvor i verden vi bor.
I Mediefag lærer du at se film og tv med andre øjne. Du lærer hvordan medierne arbejder, og du lærer at gennemskue, hvordan de forsøger at manipulere med dem.
I timerne arbejder vi med spillefilm såvel som med nyhedsformidling og dokumentarfilm. 

Vi arbejder emneorienteret med forløb om f. eks. instruktører, genrer eller temaer.
Mediefaget har også en praktisk del. I starten af skoleåret laver vi en masse praktiske øvelser i grupper, hvor du lærer skolens kameraer og andet udstyr at kende. 

Senere på året lærer du at planlægge en videofilm, skrive manuskript og storyboard, filme og til sidst klippe jeres egen film.

Alle elever i gymnasiet og på HF kan vælge mediefag på C- eller B-niveau. 

På C-niveau arbejder vi med 1-2 emner og vi laver en videoproduktion af 3-5 minutters varighed. Der afsluttes med en mundtlig eksamen.
På B-niveauet går vi i dybden med forskellige aspekter af film og tv-produktion. Vi arbejder med 3 emner, og vi laver to små videoproduktioner af 3-5 minutters varighed samt en stor af 10 minutters varighed. Der afsluttes med en gruppeeksamen, hvor I skal op i jeres 10 minutters film, og en individuel teoretisk eksamen. 

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside her: Mediefag C  Mediefag B

SE FILM OM MEDIEFAG HER

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg synes filmproduktion er interessant. Både den teoretiske del men og den praktiske, alle de små detaljer som er med til at give seeren et veludført færdigt produkt. Undervisningen skifter mellem teori om film, filmiske virkemidler, hvordan man har lavet scenerne osv. Og så den praktiske del hvor man selv skal ud og lave film og bruge den teori man har lært i klasselokalet. Det jeg allerbedst kan lide ved mediefagsundervisningen er, at man bruger den teori man har lært i praksis. Det er også anderledes fra mange af de andre fag man har, så det er ligesom de timer hvor man udfolder sig kreativt."

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg godt kunne lide at lave kortfilm i folkeskolen og jeg syntes at faget lød spændende - hvilket det også er! I undervisningen analyserer vi film, lærer nye fagbegreber og filmer med professionelt kamera, hvor vi øver os på forskellige perspektiver, beskæringer osv. Jeg kan allerbedst lide, når vi skal lave noget praktisk f.eks. filmer eller laver en leg for at øve os på begreberne."

Filmhold igang med optagelser


 

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."