Frederiksværk Gymnasium og HF

Spansk udveksling

Udvekslingsrejse til Granada, Spanien

Danske elever på besøg i Granada

Hvert år deltager en del af 3.g spanskeleverne i en udveksling med et spansk gymnasium. Vi rejser til Granada i Sydspanien i efteråret, hvor vi bor privat hos spanske elever. Det er en fantastisk og oplevelsesrig uge!

Så er der paella

Vi deltager i undervisning på deres gymnasium og tager på en masse udflugter i og omkring Granada. Vi besøger blandt andet det arabiske slot, Alhambra, tager i de arabiske bade, besøger en moské, vandrer og klatrer i bjergene, modtager undervisning i flamencodans, ser flamencoshow og meget mere. Eftermiddage og aftner tilbringes i selskab med de spanske elever og deres familier.

Flamenco-undervisning i Granada


Da det er en udveksling, betyder det, at de spanske elever også kommer besøg her hos os. De bor også privat hjemme hos vores elever, deltager i undervisning og tager på udflugter til fx Hillerød, Helsingør og København. Det er en stor og sjov oplevelse at være med på en udvekslingsrejse! Eleverne kan for alvor dykke ned i den spanske kultur og prøve kræfter med det spanske sprog. I mødet med en anden kultur, får man for alvor øjnene op for ens egen, og det er altid spændende. Spaniere er et meget åbent folkefærd, der kærligt inviterer vores elever indenfor, og det ender ofte med en tårevædet afsked, når turen er forbi.

Hygge på lærerværelset
Undervisning på FVGH

Læs her om vores tur til Granada 2018

Læs her om de spanske elever på besøg 2017

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "