Frederiksværk Gymnasium og HF

Frederiksværk Gymnasium og HFs dansk kinesiske udvekslingsprogram

Kom til Kina og indgå i undervisningen sammen med kinesiske lærere og studerende.

Frederiksværk Gymnasium tilbyder sammen med vores kinesiske samarbejdsskoler Tianjin College of Commerce (TCC) og Hainan College of Economics and Business (HCEB) et godt udvekslingsprogram, 

Fra venstre: Sofy (kinesisk lærer), Astrid, Amalie, Laura, Camilla, Mette, Sif og Thomas

hvor du har mulighed for at komme til Kina og indgå i undervisningen af kinesiske elever i engelsk samtale. Du bor under opholdet på skolen, hvor du bliver indkvarteret i skolens gæsteværelser, bespisning i kantinen og ekskursioner inkluderet i opholdet.

Det er en fantastisk mulighed for at opleve Kina indefra og lære kinesisk kultur og sprog at kende. Samtidig får du en masse relevant erfaring indenfor både internationale relationer og undervisning, som kan gavne dig i din videre karriere, eller hvis du søger optagelse under kvote 2.

Det får du ud af programmet:

I Danmark:

En dags introduktionskursus hvor du lærer nogle vigtige ting omkring kinesisk kultur og får en undervisningsværktøjskasse, så du er godt klædt på til at indgå i undervisningen i Kina.
Hjælp til at få visum og flybillet
Et danskforankret projekt

I Kina:

Afhentning i lufthavn
Kost og logi i Kina
Ekskursioner i Kina
Mulighed for at indgå i undervisningen i både Nord- og Sydkina

"...udfordre sig selv på mange måder, hvilket udvikler én og gør, at man bliver mere selvstændig, lærer at samarbejde og får noget mere selvdisciplin, man kan jo ikke gå til undervisning uden at have forberedt sig,..."

Kinesiske elever på udveksling på FVGH

Godt til dit CV

Erfaring med undervisning
Erfaring med interkulturel kommunikation
Erfaring med internationalt samarbejde
Erfaring med kinesisk sprog og kultur

Hvordan kommer du afsted:

For at medvirke i dette program, skal du sende en motiveret ansøgning, så vi kan se, at du har et seriøst ønske om at indgå i projektet. Derefter udvælges de, som får mulighed for at deltage. Motiverede ansøgere fra Frederiksværk Gymnasium og HF har førsteprioritet, men andre kan også komme i betragtning.

Ansøgninger og spørgsmål kan sendes til: info@fvgh.dk

Praktisk information

Vi sender et hold på 8 deltagere afsted på udveksling to gange om året. Opholdet varer 3 måneder, hvis man kun er på TCC i Chenchen, og 4 måneder hvis man tager en måned på skolen     i Hainan i Sydkina med. Alle 8 har hidtil kunnet ønske Hainan også.
Perioderne er normalt: sidst i aug.- nov./dec. og marts - juni/juli. Forårsholdet rejser ud sammen med skolens studietursklasse.

Frederiksværk Gymnasium sørger ikke for flybilletten, men vi er jer behjælpelige med at finde en god billig rejse.

Elevernes egne ord

"Det har et godt ry, og så var det det, der lå tættest. Og med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter."

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."

"Jeg valgte det, jeg godt ville og det, der vil gavne min fremtid."

Om valget af FVGH

"Klassen kom hurtigt ind på hinanden. Vi er gode til at snakke på tværs af klasser."

Om skolestarten

"Jeg har fået mange nye venner."

"Jeg er rigtig glad for det valg, jeg har truffet."

"Før glædede jeg mig bare til at komme ned i varmen. Nu er jeg blevet nysgerrig."

Under AT-arbejde før studierejse til Korsika

"Et af de bedste tidspunkter på året er, når vi laver musical! Der er en fantastisk stemning, man får lov til at lave det, man synes er fedt, og man lærer en masse nye skønne mennesker at kende. "

"Gymnasiet har givet mig en rig mulighed for at udvikle mine faglige evner, og hjulpet mig med at finde min identitet. "

"I 3 år var jeg omgivet af nogle fantastisk dygtige mennesker, der brænder for det, de laver, og som vil deres elever det allerbedste! I "

Vibeke blev student i 2010