Frederiksværk Gymnasium og HF

En oplevelse for livet

Rejseberetning om Kultur- og sprogudvekslingsprojekt mellem Frederiksværk Gymnasium og HF og College of Commerce i byen Tianjin i Kina

11 studenter årgang 2018 var Assistant Teachers i Kina

Rejseberetning fra Kina, skrevet af Kevin Lundgreen Frederiksen

Den 18. september 2018 tog vi 11 nyudklækkede studenter afsted på et eventyr til et land langt, langt borte, til Kinas land for at være helt præcis. Tre måneder i Kina lyder nok som lang tid i en fremmed kultur med et sprog man ikke taler og med meget anderledes mad...men man skal huske på, at det netop er rejsen ind i det ukendtes hjerte og skridtet væk fra det kendtes kerne, der skaber selve eventyret og på en og samme tid gør det værd at snakke om flere uger, måneder eller år efter, hvis ikke resten af ens liv!

Da vi 11 studenter fra Danmark var så heldige at få mulighed for et studieophold på Tianjin College of Commerce i 3 måneder, mødte vi blandt andet en fremmed og desuagtet velkommende kultur. Små daglige eventyr i form af opdagelser og begivenheder stødte vi på næsten hver dag. Ud over antikviteter og nipsting, havde vi alle en særlig ting med hjem i kufferten; Det fantastiske fællesskab! Vores sammenholdskraft blev styrket af, at vi kom ind på livet af hinanden, arbejdede sammen og i fællesskab opdagede maden, musikken, menneskerne og alt hvad Kina ellers bød på.
Vi udviklede os ikke kun som en gruppe, men også som individer. Muligheden for at være ”assistent teacher”, planlægge, forberede og undervise sine egne klasser, det gav os alle en chance for at vokse som mennesker, stå på egne ben og lære om verden omkring os, selvom vi selv var undervisere.
Vi satsede på Kina, vandt hele puljen og gik derfra med en oplevelse for livet og en følelse af at have gjort en forskel.

/Kevin Lundgreen Frederiksen, Student fra Frederiksværk Gymnasium og HF 2018

Man kan skimte vores elever blandt de kinesiske lærere
En tur på Den Kinesiske Mur
Der blev spillet badminton
Klasselokale

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "