Frederiksværk Gymnasium og HF

Uge sex på FVGH

Information om Financial Sextorsion og snak om samtykke

I uge 6 har FVGH haft fokus på seksualundervisning i 1.g. Der er bl.a. blevet bygget scener om samtykke i LEGO.

Forløbet er faktisk skudt i gang allerede ved skoleårets start, da alle, både lærere og elever, havde besøg af Gabriela fra UngMod i Halsnæs. Hun holdt oplæg om bla. samtykke, kønskranse og porno. Dette følges, i uge 6, op af, at alle 1.g´ere, har haft et biologi-modul med seksualundervisning og enten et samfundsfags- eller et psykologi-modul med samme fokus.

Onsdag d. 7/2 lavede Politiets Online Patrulje (POP) et Facebook-event om Financial Sextorsion hvor (primært) unge mænd snydes til at sende nøgenbilleder/billeder af sig selv i seksuelle situationer til kriminelle, i den tro, at det er en pige de skriver med. Dette kan ende i pengeafpresning, hvor man tvinges til at betale imod at billederne ikke offentliggøres.

Politiet opfordrer til at man kontakter dem, hvis man er havnet i en sådan sextorsion-situation. Man kan henvende sig til Politiets Online patrulje på: https://www.facebook.com/onlinepatrulje/ og hos Red Barnet https://sletdet.redbarnet.dk/ og BørneTelefonen https://bornetelefonen.dk/ kan man altid henvende sig, hvis man er i en situation, hvor man er blevet narret til at udlevere billeder og herefter truet med afpresning.

Hvis du er i en sådan situation, skal du vide, at du ikke er alene. Der er rigtig mange, der oplever det og desværre er der flere og flere! Vær ærlig omkring det: Du har intet gjort forkert, du er blevet snydt og udnyttet og der er hjælp at hente. Det kan være rigtig godt at snakke åbent med dine forældre - og vi håber at rigtig mange forældre også vil se den vedhæftede video, så de kan blive oplyst omkring dette fænomen. Kulturen omkring billeddeling og brug af de sociale medier har ændret sig meget og mange forældre er måske ikke klar over hvad deres unge gennemlever, fordi man synes det er pinligt.

SE VIDEOEN HER

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."