Frederiksværk Gymnasium og HF

Karrierelæring om naturvidenskabligt studie

Nanoscience-studerende fra KU på besøg på FVGH

Kemi A holdet og fysik B holdet fra 2x, havde mandag d. 9/11 besøg af tre studerende fra nanoscience-studiet på Københavns Universitet. De tre studerende var anført af Ida Kær Mønge, som blev student hos os i 2017. De gav et meget grundigt indblik i, hvad det vil sige, at være studerende ved et naturvidenskabeligt studium ved KU. Både hvad angår det faglige indhold i det meget tværfaglige studium, det sociale liv, rammerne for studiet og studenterlivet. Undervejs blev afprøvet et forsøg med bestemmelse af tykkelsen af blodceller vha. laser og braggs lov. Dejligt at få besøg af sådan nogle engagerede studerende, når vi nu ikke kan tage så meget ind og besøge videregående uddannelser som vi plejer. 

Besøget er en del af den karrierelæring, som alle elever skal have en del af gennem gymnasietiden. De tre studerende kunne bl.a. fortælle at det i dette Corona-efterår er muligt at være student for en dag, hvor man følger en studerende på KU virtuelt.

/TJ

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "