Frederiksværk Gymnasium og HF

Ny kunst på FVGH

FERNISERING fredag d. 13/9

Halsnæs kommunes Billedkunstråd har foræret Frederiksværk Gymnasium & HF et kunstværk som er skabt af Sys Hindsbo og hedder ”Fugl holdes for”. Teknikken er bemalet radering, som er Hindsbos signaturstil. Det indeholder et religiøst element, som også er typisk for Hindsbo. I hendes værker er der ofte sat en stum og gådefuld handling i scene. Der er sket noget slemt, forekommer det. De emmer af uhygge og ofte optræder hunde, sjakaler og rovfugle. Mennesker foretager handlinger med andre mennesker – undertiden handler de ondt. Men afgørelsen lader vente på sig i hendes malerier – angsten stivner og resten af historien fortsætter i betragterens bevidsthed.  

"Ørnen lander Med kloen fæstner den sig Og der står du Over mig optaget af dit sprog Ord for ord Skridt for skridt Kommer du nærmere Du kærtegner mine sårbarheder Mens ørnen river hul I dit kød Hvad vil du mig? Dine linjer er for lige Monokrome En opbygget verden hvor der kun er billedrum Hvor virkeligheden forsvinder Og man spørger sig selv: Hvad sker der? Jeg hører ørnens kald Der kalder mig hjem Til hvor jeg kom fra "

Værket hænger nu på en fin plads på 1. sal med godt lysindfald. Her kan eleverne sidde og lave gruppearbejde og måske digte videre på, hvad der skete med mændene og rovfuglen på billedet.

Helle Lunderød og Kim Meyer Andersen fra Halsnæs kommunes billedkunstråd var tilstede ved den hyggelige fernisering.

Helle Lunderød holdt tale

/LG

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "