Frederiksværk Gymnasium og HF

Elevrådet

Konstituerende Elevrådsmøde d. 23. august 2017

Elevrådsmødet blev startet ud med at vi hilste på de ny ankommende, 1. g’erne.

Dernæst blev der holdt valg omkring vores poster. Valget forløb således her:

Formand: Jonas Brejner Thomsen, 3.Z

Næstformand: Ann-Louise Andersen, 2.B

Kasserer: Niels Visti 2.X & Sofie T. Larsen, 3.B

Samt vores nye PR afdeling bestående af: Nicolai Grønkjær, 2.Q, Nicolai Boye, 3.A og Robert B. Schmidt, 2.Q

Vi diskuterede dernæst, hvordan og hvorledes skolen kunne forbedre sig på den miljøvenlige post. Her blev blandt andet diskuteret diverse fordele og ulemper. Der blev snakket om at dekorere en kasse til pant, som en basketball kurv, hvori eleverne kunne kaste deres pant. Denne pant ville gå til skolens budget, og prioriteret til festerne. WUHU!

Næste punkt på dagsordenen var rygepolitikken på skolen. Her var det store talepunkt, at rygningen skulle holdes til de afmærkede område, hvilke elevrådet bestemte sidste år. (Se billede for anvisninger)

Her må du ryge

Vi blev hurtigt enige om, at det ikke så kønt ud, at der var cigaretskodder liggende overalt, så vi opfodrer selvfølgelig alle jer, samt os selv, til at benytte de fremsatte spande og krukker.

Vi valgte derefter at genoptage snakken om grøn politik på skolen og fik fundet en masse idéer til, hvordan vi kunne forbedre kvaliteten af skolen, samt give os et bedre fokus på skolens grønne politik, også for fremtiden. Vi kan hertil informere, at skolen har et lavt energiniveau, som til dels bliver klaret af vores solceller. Så for at skolen kan få et miljørigtigt grønt flag, mangler skolen kun, at vi elever, begynder at tænke lidt mere i den miljørigtige bane. Dertil menes der, at vi ikke smider diverse flasker i skraldespanden, men at de i stedet for bliver genbrugt. Hertil udarbejder vi idéer, som kan gøre det mere attraktivt.

OD-udvalg: Emma 2.z, Wagma 2.a, Sofie 3. b, Nicolai Boye, Robert 2.q, Jonas 3.z Emilie Maja 3.b, Jannik 2.p

O.D. går i år til Bagladesh. 11. oktober vil der blive indkaldt til møde i Hallen, hvor der vil blive informeret om OD og yderligere blive skrevet frivillige op til OD. 8. november vil OD blive afholdt, hvor folk arbejder hos deres pågældende arbejdsgivere, og til at belønne de hårdtarbejdende folk, holder skolen en fest for alle der har deltaget i OD (OD-Cafe). Vi i Elevrådet skal nok sørge for at opvarte jer i løbet af aftenen. Alle pengene tjent i løbet af aftenen, ryger desuden også i OD-puljen. Vi blev enige om vigtigheden i at føre fravær for dage, der specielt er udvalgt til at omlægge undervisningen i forbindelse med skolearrangementer. F.eks. OD.

Forslag til kælderen:

Billeder af elever til diverse arrangementer.
Fjollebilleder skal på væggen.
Sofaer, hynder og puder, sækkepuder.
Mere lys, flere lamper, knap så dyster belysning.
Flere borde og stole – også til opgaveskrivning.
Højtalere, som kan tilsluttes AUX stik.
Kreativ på væggene – evt. spraypaint.

Elevernes egne ord

"Jeg har valgt at være med i elevrådet, fordi jeg synes det er spændende. Jeg vil gerne vil have medindflydelse på, hvordan tingene på FVGH er, da det er en stor del af min dagligdag."

Om sit arbejde i elevrådet

"Jeg mener at elevrådet er med til at trække skolen i den rigtige retning"

Om sit arbejde i elevrådet

" FVGH giver dig en masse rum til at være dig selv, til udvikling og en ny start "

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Elevrådet giver en medindflydelse, hvilket er uvurderligt for elevernes sammenhold"

Om sit arbejde i elevrådet

"Her er lærerne altid glade og klar til at snakke"

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har vi et godt socialt fællesskab og samvær, hvor alle kan komme og sige hvad de tænker og føler"

"Den gode balance mellem faglighed og kultur er med til at skabe og vedligeholde Frederiksværk Gymnasium og HF. "

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."