Frederiksværk Gymnasium og HF

Tarme med charme

Biologi Master Class

Biologi har holdet Master Class om vores fantastiske tarmsystem. 
Eleverne blev indviet i tarmenes forunderlige verden og hvor vigtigt en varieret og sund tarmflora er for både fysik og psyke. 
I forbindelse med dette, blev eleverne introduceret for Bristol skalaen - en skala man bl.a. i dag anvender til, at vurdere virkning og behandling af forskellige tarmsygdomme, ved at se på en persons fæces. Masterclass’en afsluttede med produktion af fermenteret kål, der med tiden vil blive fyldt med pro-biotika, der bl.a. har vist sig, at være ganske gavnlig for at opretholde en sund tarmflora og godt humør!

/CA

"Denne masterclass har klart været min yndlings, da der har været tid til sjov og mad, men der har også været tider hvor man skulle koncentrere sig og lære noget. Første time vi havde var rimelig teoretisk, men lærerne forstod at gøre undervisningen god og få alle med. Det er bare sjovt at lave fermenteret kål! Maden vi fik undervejs, det holdte gejsten oppe."

Elevernes egne ord

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "

"Det bedste ved FVGH er det sociale. Alle er åbne og imødekommende, så det er nemt at få nye venner. Da gymnasiet ikke er så stort, lærer man hurtigt andre at kende på tværs af årgange og klasser."

"På FVGH er der plads til alle og sammenholdet er utroligt godt. Man føler sig aldrig udenfor."

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH