Frederiksværk Gymnasium og HF

Stålmænd og -kvinder

3.g-elever og lærere fra FVGH til Triathonstævne

Endelig kom den store dag hvor 3.g eleverne skulle udfordre elementerne, tyngdekraften og egen fysiologi til vands og til lands. Det var stålmandsdag. Det årlige Triathlonstævne i Frederiksværk løb af stablen. 3.g eleverne har trænet frem mod dette stævne fra afslutningen af sidste skoleår, som en del af deres træningsprojekt i idræt. Det er DGI og Halsnæs kommune som arrangerer, og skolen har haft et tæt samarbejde med DGI i forbindelse med deltagelsen.


Frederiksværk Gymnasium og HF stillede med 13 elevstafethold og 2 lærerstafethold til Stålsprinten. Den består af 500 m svømning i Frederiksværk havn, 30 km cykling på Halsnæs og 5 km løb i Frederiksværk.

Septembersolen strålede nærmest fra morgenstunden og inviterede lystigt til den strabadserende morgendukkert. De flere end 100 glade, våddragtsklædte svømmere havde fællesstart i havnebassinet kl. 9. Alle med de fineste gule badehætter på toppen. Startskuddet gik, og der blev kæmpet bravt med svømningen. Hurtigst op af vandet fra skolen var Jonathan fra 3.x. Herefter kom vores svømmere op i en lind strøm, og kunne sende næste mand- eller kvinde – afsted på cyklen. Cyklisterne kæmpede sig ligeså bravt rundt på Halsnæs. Bakke op og bakke ned, i det flotteste vejr og landskab. De blev guidet sikkert rundt på ruten af mange af skolens 1.g elever som hjalp velvilligt til. Tusind tak for den store indsats ! Cecilie fra 3.x kom hurtigst rundt på cykelruten.  Det betød at der var 2 af stafetholdene der skiftede nogenlunde samtidigt til løberen. Sidste disciplin i Triathlon!  Der blev således hård kamp om at komme op og ned af de stejle bakker på den flotte – men meget hårde - løberute i udkanten af Frederiksværk.Henriette og Miriam fra 3.x kom til opløbsstrækningen samtidigt, hvor Miriam trak det længste strå. Så hurtigste samlede hold fra skolen var Jonathan, Patrick og Miriam fra 3.x. Stort tillykke! Henriette havde en af de hurtigste løbetider sammen med Balder fra 3.b.Jonathan, Patrick og Miriam blev også samlet nr. 3 i stafetten og blev passende hædret. Lærerne deltog med 3 stafethold og Peter der rejste sig fra sygesengen og tog en fuld stålmand.

Godt kæmpet hele vejen rundt!. Alle leverede en flot og engageret præstation og hyggede sig godt undervejs, og vi håber at arrangementet kan bidrage til at motivere til en masse bevægelse og idrætsglæde videre frem. Næste år er det så de nuværende 2.g-eres tur.

Mvh idrætslærerne

Se flere billeder i galleriet.

Elevernes egne ord

"Jeg har valgt at være med i elevrådet, fordi jeg synes det er spændende. Jeg vil gerne vil have medindflydelse på, hvordan tingene på FVGH er, da det er en stor del af min dagligdag."

Om sit arbejde i elevrådet

"Jeg mener at elevrådet er med til at trække skolen i den rigtige retning"

Om sit arbejde i elevrådet

" FVGH giver dig en masse rum til at være dig selv, til udvikling og en ny start "

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Elevrådet giver en medindflydelse, hvilket er uvurderligt for elevernes sammenhold"

Om sit arbejde i elevrådet

"Her er lærerne altid glade og klar til at snakke"

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har vi et godt socialt fællesskab og samvær, hvor alle kan komme og sige hvad de tænker og føler"

"Den gode balance mellem faglighed og kultur er med til at skabe og vedligeholde Frederiksværk Gymnasium og HF. "

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."