Frederiksværk Gymnasium og HF

Stålmænd og -kvinder

3.g-elever og lærere fra FVGH til Triathonstævne

Endelig kom den store dag hvor 3.g eleverne skulle udfordre elementerne, tyngdekraften og egen fysiologi til vands og til lands. Det var stålmandsdag. Det årlige Triathlonstævne i Frederiksværk løb af stablen. 3.g eleverne har trænet frem mod dette stævne fra afslutningen af sidste skoleår, som en del af deres træningsprojekt i idræt. Det er DGI og Halsnæs kommune som arrangerer, og skolen har haft et tæt samarbejde med DGI i forbindelse med deltagelsen.


Frederiksværk Gymnasium og HF stillede med 13 elevstafethold og 2 lærerstafethold til Stålsprinten. Den består af 500 m svømning i Frederiksværk havn, 30 km cykling på Halsnæs og 5 km løb i Frederiksværk.

Septembersolen strålede nærmest fra morgenstunden og inviterede lystigt til den strabadserende morgendukkert. De flere end 100 glade, våddragtsklædte svømmere havde fællesstart i havnebassinet kl. 9. Alle med de fineste gule badehætter på toppen. Startskuddet gik, og der blev kæmpet bravt med svømningen. Hurtigst op af vandet fra skolen var Jonathan fra 3.x. Herefter kom vores svømmere op i en lind strøm, og kunne sende næste mand- eller kvinde – afsted på cyklen. Cyklisterne kæmpede sig ligeså bravt rundt på Halsnæs. Bakke op og bakke ned, i det flotteste vejr og landskab. De blev guidet sikkert rundt på ruten af mange af skolens 1.g elever som hjalp velvilligt til. Tusind tak for den store indsats ! Cecilie fra 3.x kom hurtigst rundt på cykelruten.  Det betød at der var 2 af stafetholdene der skiftede nogenlunde samtidigt til løberen. Sidste disciplin i Triathlon!  Der blev således hård kamp om at komme op og ned af de stejle bakker på den flotte – men meget hårde - løberute i udkanten af Frederiksværk.Henriette og Miriam fra 3.x kom til opløbsstrækningen samtidigt, hvor Miriam trak det længste strå. Så hurtigste samlede hold fra skolen var Jonathan, Patrick og Miriam fra 3.x. Stort tillykke! Henriette havde en af de hurtigste løbetider sammen med Balder fra 3.b.Jonathan, Patrick og Miriam blev også samlet nr. 3 i stafetten og blev passende hædret. Lærerne deltog med 3 stafethold og Peter der rejste sig fra sygesengen og tog en fuld stålmand.

Godt kæmpet hele vejen rundt!. Alle leverede en flot og engageret præstation og hyggede sig godt undervejs, og vi håber at arrangementet kan bidrage til at motivere til en masse bevægelse og idrætsglæde videre frem. Næste år er det så de nuværende 2.g-eres tur.

Mvh idrætslærerne

Se flere billeder i galleriet.

Elevernes egne ord

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "

"Det bedste ved FVGH er det sociale. Alle er åbne og imødekommende, så det er nemt at få nye venner. Da gymnasiet ikke er så stort, lærer man hurtigt andre at kende på tværs af årgange og klasser."

"På FVGH er der plads til alle og sammenholdet er utroligt godt. Man føler sig aldrig udenfor."

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH