Frederiksværk Gymnasium og HF

Sangskriver-workshop med Jørgen Thorup

Musikelevernes havde besøg af Jørgen Thorup, tidligere medlem af Shu-Bi-Dua.

Vi var så heldige at få tildelt workshoppen med en professionel musiker gennem KODA-skolekontakt.

Læs her hvad HalsnæsAvis skrev.

Musikeleverne fik i går et indblik i en musikers arbejde og arbejdsvilkår i Danmark. Jørgen fortalte om KODA, som beskytter danske komponisters rettigheder og derefter gav han et af sine egne numre ”Gør som du vil”, hvor han hurtigt fik eleverne til at synge med. Så blev eleverne ellers sat i gang med at skrive en sang selv! Der blev lavet fælles brain storm på tavlen, hvor eleverne kom med idéer til emneord, f.eks. Ungdom, frihed, natur, fællesskab, rusmidler, klima, venskaber, kærlighed, penge, vegetar, danskhed og mange flere. Derefter blev der foreslået akkorder og melodi – og resultatet blev en hel sang med vers, bro og omkvæd. De blev delt op i grupper, som skrev et vers hver ud fra ordene på tavlen og til sidst blev det hele sat sammen til sangen ”Hjem igen”. De 40 musikelever samledes i musiklokalet til fællessang og sammenspil. De har planer om at spille nummeret for skolens øvrige elever til en kommende koncert. 

/LG

Jørgen Thorup

Jørgen Thorup er formand Dansk Kunstnerråd og for Spil Dansk Foreningen, desuden er han næstformand DPA (sangskrivere, komponister og tekstforfattere). Han har spillet med navne som Shu-bi-dua, Pretty Maids, Hardinger-band, Dodo and the dodo’s m.fl. og har udgivet sange i eget navn. Hans eget hit "Gør som du vil" bliver ofte spillet i radioen.

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "