Frederiksværk Gymnasium og HF

Postkort fra spanskeleverne i Granada

Solrige hilsner på digitale postkort

22/10: Kære alle på FVGH.

Spanskeleverne er sammen med Rie og Maj ankommet til Dúrcal syd for Granada og de danske elever møder de spanske elever for første gang. Herefter er det hjem hver især til deres spanier og hygge med familien. I morgen ses vi alle på gymnasiet hernede. Her er forresten 25 grader og sol. Knus fra Granada


23/10: I dag har vi været i skole med de spanske elever og har fået undervisning i spansk litteratur, filosofi og matematik på spansk! Bagefter tog vi til Granada og lærte byen lidt at kende. Vi var blandt andet i den gamle bydel, Albaicín, hvor man kan kigge over på det arabiske slot, Alhambra. Bagefter var vi på arabisk tehus, hvor nogle elever røg vandpibe. Der er stadig 25 grader og sol. Adiós!

24/10: Hola
I dag gik vi i arabernes fodspor. Først var vi på det arabiske slot, Alhambra, og de mange haver, der omgiver det. Det var smukt og eventyrligt. Bagefter var vi i de arabiske bade, hvor vi nærmest gik i opløsning af bare velvære. Saludos de Granada

25/10: Hola
I dag har vi set Granadas store katedral, hvor dronning Isabel og kong Fernando (dem, der sendte Colombus af sted mod Indien) ligger begravet. Bagefter fik vi undervisning i flamenco. Der blev trampet og grinet. Derefter spiste vi middag sammen og så et fantastisk flamenco show. Hasta mañana!

26/10: Hola
Så er det vores sidste dag i Spanien. I dag har vi været på vandretur med spanierne i bjergene, som ligger ved den landsby, vi bor i. Vi har også besøgt en olivenoliemølle, hvor vi har fået hele processen fra oliven til olie forklaret. Efter vandreturen er vi endt på en af elevernes landsted. Her havde forældrene lavet en kæmpe paella, som smagte fantastisk! Vi bliver her resten af dagen og hygger med volleyball, musik og snak med en smuk udsigt over bjergene. I morgen går turen hjem efter en fantastisk tur! Chao!

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "