Frederiksværk Gymnasium og HF

Politisk Performance

3.g-eleverne lavede spændende performanceforestillinger, nogle med politisk og samfundskritisk indhold.

"Vores performance handler om kvindernes frigørelse, da vi synes det er et oplagt og meget aktuelt emne i dag. Vi var inspirerede af #metoo og Trumps firkantede syn på kvinder og den aktuelle sag, der florerer om deling af nøgenbilleder. Vi viser udviklingen i kvindernes kamp fra 1940’erne og til i dag gennem dans. Det været en lidt grænseoverskridende proces at skulle sætte sig ind i en rolle, hvor man spiller en karakter der ikke er bange for at sige "her er jeg, take it or leave it!” "

"Vi ønskede at fremvise den sociale kontrol og magt som de sociale medier har over mange unge mennesker. Vi ville vise hvordan mange unge ændrer sig både psykisk og fysisk på grund af sociale mediers pres. Vi skabte figurer som var henholdsvis Facebook, Instagram og SnapChat og vores hovedtanke var at de sociale medier skulle fysisk flytte en pige rundt på scenen i form af løft og skub. Samtidig skulle de sociale medier ændre hendes udseende ved at rive hendes trøje kortere og give hende en kortere nederdel. Vi har også en scene, hvor de sociale medier tager bøgerne fra hende. Dette skulle også vise hvordan de sociale mediers pres kan få unge mennesker til at prioritere udsende og popularitet over vigtigere ting som skole. Vi var meget glade med det endelige produkt, vi følte at historien var let og overskuelig. Vi kan specielt gode lide del med Pinocchio-sangen, der viser at hun er bundet og de sociale medier styrer hendes liv. "

"Vi har lavet en performance, der tager udgangspunkt i et aktuelt emne, nemlig Trumps indvandrerpolitik. Vi synes, det kunne være spændende at sætte nogle tanker i gang hos folk og skabe noget debat. Vi ville gerne lave en performance om noget, alle kendte og inddrager både humor og alvor. Det var svært at få vores afslutning til at fungere uden, at gruppen virker som ”Trump supporters”, men vi kom frem til, at vores performance ikke en refleksion af vores egne holdninger, men mere en øjenåbner for, hvordan problemstillingen i USA ser ud. Vi er glade for at have lavet en performance, der har noget at sige og ikke ”bare” er en dans. "

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "