Frederiksværk Gymnasium og HF

Lærerne på skolebænken

Opstartsevent for skolens skriftlighedsprojekt

Lærerne på skolebænken

Alle lærere på FVGH var i fredags på opstartskursus i Hillerød med Peter Hobel, lektor, ph.d. og forsker i skrive- og fagdidaktik ved Institut for Kulturvidenskaber, som er vores faste samarbejdspartner de næste 3 år, hvor kompetenceløfteprojektet skal løbe af stablen. Med Peters egne ord handler det om at "skrive for at lære - og lære at skrive".

Våd men fin rundvisning

Lærerne havde fået lektier for og skulle både lave gruppearbejde, høre forelæsning og forberede supervision med en tildelt kollega.

Målet er, at lærerne skal mestre nye teknikker til at rette opgaver og give feed back til eleverne, sådan at elevernes skriftlige niveau løftes endnu mere.

Snart vil eleverne også møde Peter Hobel på skolen, som skal lave ”intervention” i klasserne sammen med lærerne - og så skal der skrives!

Lys og skygge, vand og overraskelser

Efter kurset gik turen til Frederiksborg Slot, hvor der var tid til kultur og kollegialt samvær. Først en rundvisning inde på slottet, hvor der bl.a. stod en fin miniatureudgave af slottet udført i kobber af vores egen Lise Høyers oldefar, Axel Høyer i ca. 1896.

Miniature lavet af Axel Høyer

Det øsede ned, og vi drak kaffe i en underjordisk skolestue under slottet. Herefter skulle vi på rundvisning udenfor i den smukke barokhave. Guiden fortalte levende om haven, bl.a. at I en barokhave skal drages af lys og skygge, vand og overraskelser - og dét var netop, hvad vi blev den dag. Lys og skygge inde og ude, vand i form af regn og overraskelse, da vi bagefter blev forkælede med lækker mad i det lokale ”røde hus”.

Læs mere om vores kompetenceløfteprojekt

Elevernes egne ord

"Jeg har valgt at være med i elevrådet, fordi jeg synes det er spændende. Jeg vil gerne vil have medindflydelse på, hvordan tingene på FVGH er, da det er en stor del af min dagligdag."

Om sit arbejde i elevrådet

"Jeg mener at elevrådet er med til at trække skolen i den rigtige retning"

Om sit arbejde i elevrådet

" FVGH giver dig en masse rum til at være dig selv, til udvikling og en ny start "

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Elevrådet giver en medindflydelse, hvilket er uvurderligt for elevernes sammenhold"

Om sit arbejde i elevrådet

"Her er lærerne altid glade og klar til at snakke"

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har vi et godt socialt fællesskab og samvær, hvor alle kan komme og sige hvad de tænker og føler"

"Den gode balance mellem faglighed og kultur er med til at skabe og vedligeholde Frederiksværk Gymnasium og HF. "

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."