Frederiksværk Gymnasium og HF

Kreativ idrætsuge for 1.g-elever

Ski, fægtning, film, billedkunst og rockmusik på skoleskemaet

På Frederiksværk Gymnasium og HF er uge 10 noget ganske særligt. Hverdagen, som er præget af skriftlige afleveringer og faglig fordybelse, brydes med en kreativ uge for 1.g. Målet er at 1.g’erne, som nu efter grundforløbet er startet i deres studieretningsklasser, skal rystes godt sammen.

En stor del af eleverne er derfor draget til Beitostølen i Norge for at stå på langrendsski. De bor sammen på tværs af klasser i hytter, hvor de selv laver mad og får tingene til at fungere. ”Vi tror på, at de venskaber som er knyttet vedligeholdes og nye opstår på sådan en tur” siger vicerektor Anne Hemmingsen.

De elever, som har valgt at blive hjemme, følger en ganske anderledes skoledag denne uge. Da man på FVGH også har fokus på de kreative fag, skal elevere prøve kræfter med både billedkunst, mediefag, idræt og musik.

Eleverne arbejder med digte og formgivning i billedkunst og i mediefag laver de selv en lille film. Der er også et par ekskurssioner på programmet; Trianglen Fægteklub på Østerbro åbner dørene for et par timers fægtning med fuld udrustning og der skal lyttes til og studeres dansk rockmusik på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde.

Tilbagemeldingen fra både elever og lærere er yderst positive. ”Vi vil helt sikkert gentage idéen de kommende år, da de gode relationer smitter af på skolens læringsmiljø ” slutter vicerektor Anne Hemmingsen.

/LG

Sangtekst af Different

Det er koldt Der er en blomst Den er rød Den bløder blod Det står skarpt Det er skygger De omringer os Det er trekanter og firkanter Det skarpe lys Det blænder Det gør ondt Det bløder fra væggene (Tobias 1.y - Sandra 1.b - Hira 1.x - Bine 1.x )

Sangtekst af Golden Gangsters

Prøver at dechifrere min deliriske tilstand Pandemiske tanker raser gennem menigmand Jeg' fast i troen, stærk som en elefant Tror på et bedre i morgen, jeg' langt fra debutant. Det som en gammel film noir Du ved ik' hvad du har, før det bli’r til memoir Ting du ik' glemmer, der pludselig blev den ægte vare Så står du der, føler det kvæler dig Langsomt indefra som skarpskårne pinde Der vokser ud gennem hinden på dit vakkelvorne indre

Golden Gangsters

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "