Frederiksværk Gymnasium og HF

"Hvor dansk føler du dig?"

Eleverne stillede spørgsmål til komikeren Ghaith Kashkul

Tirsdag d. 18/9 fik 2.g og 2.p besøg af pæreperkeren Ghaith Kashkul til et stand-up-show, hvor både den danske og irakiske kultur blev hængt ud, vendt og drejet. Ghaith er født i Najaf i Irak og kom til Danmark som to-årig. Han oplevede Danmark som et land, hvor alt var tilladt og er vokset op som pæredansk i Skagen. Teenageårene har Ghaith tilbragt i Dianalund og Holbæk på Sjælland, så han har om nogen, oplevet på egen krop, hvad det vil sige at komme fra en blandet kultur. De danske værdier, den danske kultur, sprog, integration og religion blev ristet over en speedsnakkende ild og enkelte elever stillede interessante spørgsmål efter showet. Tak for en hyggelig time i humoristisk selskab.

/MK

Elevernes egne ord

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "

"Det bedste ved FVGH er det sociale. Alle er åbne og imødekommende, så det er nemt at få nye venner. Da gymnasiet ikke er så stort, lærer man hurtigt andre at kende på tværs af årgange og klasser."

"På FVGH er der plads til alle og sammenholdet er utroligt godt. Man føler sig aldrig udenfor."

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH