Frederiksværk Gymnasium og HF

Fire forskerspirer fra FVGH hyldet i dag

Der blev uddelt diplomer og blomster til fire elever

De fire forskerspirer sammen med deres vejleder Lisbeth og rektor Johnny

Projekt Forskerspirer er et landsdækkende tilbud til elever på de fire gymnasiale ungdomsuddannelser og projektet er for elever i 2.g. Projekt Forskerspirer løber over et år og indebærer deltagelse i seminarer på hhv. Københavns Universitet og Århus Universitet. I slutningen af oktober afleverer forskerspirerne en synopsis til et forskningsprojekt. En dommerkomité udvælger de tre bedste projekter inden for hver af kategorierne: HUM, NAT, SAMF og SUND, og en vinder i hver af de fire kategorier kåres som årets forskerspirer. Vinderne kåres på skift af undervisnings- og uddannelsesministeren.

Projekt Forskerspirer har en stabil deltagelse af ca. 250 gymnasieelever fra 80 skoler, og på Frederiksværk Gymnasium og HF er vi meget stolte af, at hele fire elever, Tora Prien, Astrid Steensig, Josefine Cordua og Ditte Maibom, har gennemført forskerspireprojektet 2018 og modtaget diplom fra Universitetet.

Josefine Cordua har forsket i forholdet mellem kost og livskvalitet, Tora Prien har forsket i tosprogede unges vilkår, Astrid Steensig har forsket i global opvarmning og Ditte Prien har forsket i forholdet mellem kristendom og naturvidenskab.

Valget af forskningsområderne hos vores elever afspejler i høj grad, hvordan gymnasieverdenen giver unge mennesker et bredt spektrum af viden og indsigt, som de tager med sig ind i behandlingen af relevante problemstillinger i aktuelle sammenhænge.

Tillykke!

Lisbeth Haulrig Bertelsen, Koordinator og vejleder for forskerspirerne

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "