Frederiksværk Gymnasium og HF

FVGH-elever på Akademiet for Talentfulde Unge

Frederiksværk Gymnasium og HF deltager i et samarbejde mellem Danmarks videregående læreanstalter og gymnasier. Det er et tilbud til særligt engagerede gymnasieelever, og Akademiets program giver dem mulighed for en række nye udfordringer og faglig inspiration.

Mille, Amira, Veronica og Louise

Akademimedlemmerne er tilknyttet programmet i et eller to år fra midten af 1g/1HF frem til første semester af deres 3g/2 HF år. Forløbet har til formål at inspirere og udfordre eleverne fagligt, samt at forberede dem på en akademisk karriere.

For at blive optaget på Akademiet skal eleverne i første omgang indstilles af rektor, og herefter bliver de bedt om at skrive en personlig motiveret ansøgning til Akademiet, der derefter beslutter, hvem der endeligt optages.

I dette skoleår har fire elever fra FVGH modtaget deres diplomer efter at have fuldført et eller to års studier på Akademiet: Mille Groth Michelsen, 3a, Amira Mie Nørregaard Laursen, 3y, Louise Grønbæk Leth, 2q og Veronica Walther Dam Jensen, 2q.

Kandidaterne venter på trappen

"Jeg valgte at søge optagelse i Akademiet, fordi jeg syntes det lød spændende. Jeg kunne få større viden, som kan hjælpe mig på den videre uddannelsesvej. Jeg fik god opbakning fra mine forældre. Det krævede dog en del vilje og engagement. Man skal virkelig ville det for at gennemføre."

De fire Akademikandidater blev hædret på gymnasiet med blomster og anerkendende ord fra rektor Johnny Simonsen.

Rektor overrækker blomster

"Jeg er opdraget hjemmefra til at søge udfordringer, og jeg er ret ambitiøs i forhold til min fremtid. Jeg tænker på at studere indenfor psykiatri eller måske religionsvidenskab eller oldtidskundskab. Diplomet fra Akademiet vil helt sikkert gavne mig, når jeg skal søge videre uddannelse."

På FVGH er vi stolte af dem. De har blandt andet deltaget i seminarer og forelæsninger om retorik, story-telling, innovation, psykologi og økonomi, vel at mærke ved siden af deres daglige gymnasieundervisning.

"Jeg deltog, fordi jeg tænkte på fremtidige uddannelsesmuligheder, og jeg blev helt ærligt også glad og stolt over at blive opfordret af mine lærere. Jeg måtte oven i købet aflyse mine sommerferieplaner, fordi Akademiets Summer Camp overlappede. Det var noget af et offer!"

Amira fortæller om arbejdet i ATU

"Studierne på Akademiet har hjulpet mig til at blive mere afklaret i forhold til fremtidige studier. Ikke mindst et besøg på Københavns Universitet har inspireret mig til at læse økonomi efter studentereksamen. "

Alle fire udtrykker, at det har været spændende og lærerigt at være med, men også, at det til tider har været hårdt og ikke uden ofre.Under alle omstændigheder har det givet dem mod på videre studier, når de til sommer får deres velfortjente huer på Frederiksværk Gymnasium og HF.

Elevernes egne ord

"Det har et godt ry, og så var det det, der lå tættest. Og med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter."

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."

"Jeg valgte det, jeg godt ville og det, der vil gavne min fremtid."

Om valget af FVGH

"Klassen kom hurtigt ind på hinanden. Vi er gode til at snakke på tværs af klasser."

Om skolestarten

"Jeg har fået mange nye venner."

"Jeg er rigtig glad for det valg, jeg har truffet."

"Før glædede jeg mig bare til at komme ned i varmen. Nu er jeg blevet nysgerrig."

Under AT-arbejde før studierejse til Korsika

"Et af de bedste tidspunkter på året er, når vi laver musical! Der er en fantastisk stemning, man får lov til at lave det, man synes er fedt, og man lærer en masse nye skønne mennesker at kende. "

"Gymnasiet har givet mig en rig mulighed for at udvikle mine faglige evner, og hjulpet mig med at finde min identitet. "

"I 3 år var jeg omgivet af nogle fantastisk dygtige mennesker, der brænder for det, de laver, og som vil deres elever det allerbedste! I "

Vibeke blev student i 2010