Frederiksværk Gymnasium og HF

Spansk

på Frederiksværk Gymnasium og HF

2z på studietur til Granada

Vi bor i en stadig mere international verden, og derfor er det vigtigt at kunne kommunikere med mennesker fra andre kulturer. Spansk er et af verdens største sprog og er modersmål for over 400 millioner mennesker. Det er hovedsproget i de fleste lande i Mellem- og Sydamerika, og et voksende sprog i USA, hvor hispanics får stadig større indflydelse.  Faget giver viden om nogle af de vigtige samfundsmæssige og kulturelle forhold i den spansktalende verden.

Med en rimelig indsats vil du efter tre års sprogundervisning kunne så meget spansk, at du vil kunne begå dig på rejser og ophold i den spansktalende verden. Spansk er relevant på flere videregående uddannelser og ved arbejde i internationale sammenhænge.

Udover den almindelige undervisning i faget tilbyder vi blandt andet følgende muligheder for at opleve spansk kultur og sprog:

Tapas-fabrikation
  • Madlavning og dans i 1.g - vi har f.eks. danset salsa med instruktion af en cubaner.
  • I 2.g er det muligt at klassens studietur går til Spanien. Vi har senest været i Granada og Barcelona.
  • I 2.g starter vi desuden brevveksling med jævnaldrende spanske elever.
  • I 3.g tilbyder vi en studietur til Spanien for spansk-holdet. I de senere år har vi besøgt vores venskabsgymnasium, Instituto Avenida de los Toreros i Madrid.
  • Udveksling med vores venskabsgymnasium. Vi modtager besøg af en gruppe elever fra Instituto Avenida de los Toreros i april og giver 3. g´ere mulighed for at bo hos spanske familier i forlængelse af studieturen i september.
    Der danses salsa!

Desuden støtter vi gerne individuelle projekter, som f.eks. kan være deltagelse i Ruta Quetzal, hjælp til at finde pennevenner gennem www.interpals.net, eller hjælp til at finde gode sprogskoler eller work-camps, hvor du kan få brugt dit sprog til at tale med unge fra hele Europa.

Spansklærer-teamet på Frederiksværk Gymnasium og HF har mange års erfaring med at undervise og med at rejse, studere og bo i Spanien eller Latin Amerika.

Rie

Anne Marie Honoré (Rie)

var egentlig på vej til Sydamerika, men forelskede sig i Spanien under et 3 måneders sprogskoleophold i Salamanca i 1980 og er derfor vendt tilbage til forskellige steder i landet mange, mange gange. Hun har undervist i spansk i gymnasiet siden 1994, og før det på handelsskole og aftenskole.

Maj

Maj Ferriz Thorsø

forelskede sig i Spanien og det spanske sprog på en udvekslingsrejse i 3g og blev senere hen spansk gift. Har boet 7 år i Spanien og benytter enhver lejlighed til at rejse sydpå og besøge familie og venner. Elsker at danse flamenco! Har undervist i gymnasiet siden 2007.

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Elevernes egne ord

"Jeg har valgt at være med i elevrådet, fordi jeg synes det er spændende. Jeg vil gerne vil have medindflydelse på, hvordan tingene på FVGH er, da det er en stor del af min dagligdag."

Om sit arbejde i elevrådet

"Jeg mener at elevrådet er med til at trække skolen i den rigtige retning"

Om sit arbejde i elevrådet

" FVGH giver dig en masse rum til at være dig selv, til udvikling og en ny start "

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Elevrådet giver en medindflydelse, hvilket er uvurderligt for elevernes sammenhold"

Om sit arbejde i elevrådet

"Her er lærerne altid glade og klar til at snakke"

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har vi et godt socialt fællesskab og samvær, hvor alle kan komme og sige hvad de tænker og føler"

"Den gode balance mellem faglighed og kultur er med til at skabe og vedligeholde Frederiksværk Gymnasium og HF. "

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."