Frederiksværk Gymnasium og HF

Elever på talerstolen i EU-parlamentet

Samfundsfagselever på ekskursion

Torsdag d. 6. december var samfundsfagselever og deres lærere Lise Høyer og Søren Møller på heldagsbesøg i EU-parlamentet hvor de deltog i ”Euroscola”-projektet sammen med unge fra 20 andre EU-lande. De fik plads i stolene og på talerstolen – det hele blev live-streamet.

De unge blev placeret på parlamentsmedlemmernes pladser og fik lov til at præsentere deres skole på 1 minut. De lærte om EU-parlamentet og om Den Europæiske Union. De deltog i Euroscola-spillet, hvor de skulle arbejde i flersprogede arbejdsgrupper med drøftelse af prioriteringen af forskellige aspekter i Europa. Disse blev fremlagt i plenum og til sidst blev der uddelt diplomer til tonerne af den europæiske hymne!

Studieturen indeholdt også et besøg i Europarådet og på Musee Historique de Strasbourg. De besøgte også et gymnasium i nabobyen Saverne, hvor de fik kontakt til unge på deres egen alder.

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "