Frederiksværk Gymnasium og HF

Velkommen nye elever!

Velkommen som studerende ved Frederiksværk Gymnasium og HF.

Ca. en uge inden skolen begynder vil du modtage en sms eller email med dit brugernavn til skolens IT-systemer. Kontakt skolens kontor, eller skriv en mail til tj@fvgh.dk, hvis du et par dage inden skolestart ikke har modtaget det endnu.

Koden er CPR nr. uden bindestreg.

Det vil være en god ide, at du med det samme skifter dit kodeord - (mindst 6 tegn og må ikke indeholde navn eller brugernavn).

Skift koden til alle systemerne på én gang via denne hjemmeside: http://37.49.133.125/

Lectio:

Lectio er skolens vigtigste IT-system. Her finder du bl.a. dit skema, dine klassekammerater og programmet for de første dage.

Log på Lectio via skolens hjemmeside www.fvgh.dk og vælg linket "Lectio" oppe i højre hjørne.

I Lectio kan du også se, hvem du skal gå i klasse med.

For at få det fulde udbytte af undervisningen, er det vigtigt, at du medbringer en computer. Computeren (PC eller mac) skal have helt almindelig konfiguration (herunder velfungerende trådløst netværk). Alle nyere computere klarer nemt de krav, der stilles i undervisningen! En brugt computer til omkring 1000 kr. kan også bruges. Skolen kan evt. hjælpe med at formidle kontakt til firmaer, der sælger brugte computere med garanti.

De vigtigste programmer, du kommer til at anvende, er microsoft office og n-spire (til matematik). Microsoft office kan du downloade gratis, hvis du ikke allerede har det (se herunder). N-spire får du også installeret gratis i løbet af de første uger. Herudover får du brug for at installere andre programmer i løbet af din gymnasie- eller HF-tid. Erfaringen viser, at der er størst sandsynlighed for, at disse programmer kommer til at fungere godt på en pc!

Smartphones og tablets er ikke tilstrækkelige til at få det fulde udbytte af undervisningen!

Office365:

Du vil undervejs i dit skoleliv på Frederiksværk Gymnasium og HF komme til at anvende office365. Derudover har du mulighed for at downloade microsoft office programmer til din computer, tablet og telefon.

Log på office365 via skolens hjemmeside www.fvgh.dk og vælg linket "Office365" oppe i højre hjørne. Log på med ”brugernavn”@fvgh.dk.  Koden er cpr-nr., indtil du skifter den som beskrevet ovenfor.

Du kan gå i gang med at hente office til dine enheder med det samme. Log på, og følg anvisningerne på startsiden.

Du kan løbende få nyt om gymnasiet på skolens officielle facebook-side:  https://www.facebook.com/FrederiksvaerkGymnasiumogHF.officiel  

og på hjemmesiden: www.fvgh.dk

Når du møder første dag, vil studievejlederne præsentere dig for vores persondatapolitik. Dette indebærer også, at du skal underskrive en samtykkeerklæring. Du og dine forældre  kan orientere jer i den på forhånd her. Du får en papirkopi til underskrift første skoledag.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at ringe til skolen på 47 72 52 10 eller skrive til studievejledningen på studievejledning@fvgh.dk .

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."